Известие

Collapse
No announcement yet.

Нова алфа 33 в клуба.Трябват ми някои неща

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нова алфа 33 в клуба.Трябват ми някои неща

Днес се сдобих с алфа 33 1994 1.3 доста запазена и гаражна .Всичко е оригинално както по салона така и по купето седалките са като нови не е пушено на чистачките пише алфа ромео а до педалите още стоят малко от фабричните найлони ,но няма хидравлика както и климатик волана се върти трудно.
    Не я купувам за каране но искам да я подобря така че ако някой може да помогне ще се радвам.
    Трябват ми лети джанти 15цола декоративни прагове и халогени също и пластмасовите лайсни на вратите.
    Благодаря предварително.
    Attached Files
    Last edited by de4o; d.m.y г., 22:53.
    sigpic98.ALFA 156 1.8 T.S. ALFA ROMEO 33 1.4 GT 1300 JUNIOR

Честито. Изглежда много добре колата. От изброените от теб неща мога да помогна единствено с лайсните на вратите. С каква цел си я взел. Какво ще я чака за в бъдеще тази кола
    sigpic
    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Честито колата наистина изглежда много добре, максимално в заводски вид без пишман намеси и ремонти.Мисля че лесно, ще си намериш изброените от теб неща.От каде е колата ? Ако си от Варна може да се видим и запознаем ако има с нещо да сме ти полезни
      Алфа Ромео 33 със сърце от 145-1.7 16v ,33-1.7 16v Imola, 33-1.7 8v, ex33-1.8тд
      155 2.0 16v 150hp Super
      146 1.9 jtd fl

Comment

Колата е уникат. Има какво да донаправи по нея. Но и така у страхотна. Цвета също е супер. Честито, със здраве да си я караш, може да се похвалиш наживо с нея, ще ти дам насоки какво да донаправиш, ако имаш излишни пари и желание. Понеже пита за прагове, трудна мисия са, в чуждбина има, но там са много по-скъпи, отколкото тук биха стрували. Дори и в Англия търсят, дефицит са: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Мерси за пожеланията ,смятам да дойда на италфеста тази година с нея

Comment

Не съм виждал никога толкова автентична и запазена 33.

Честито!
            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от de4o Покажи съобщение
              Мерси за пожеланията ,смятам да дойда на италфеста тази година с нея
              Другата седмица в неделя, точно след 7 дни има ретро трак дей на Калояново. Ще има някакво присъствие на стари Алфи. Аз ще ходя. Ако колата е тук вече, може да я разходиш дотам

Comment

Ако нея контиш за продан помагам с цело сърце0876 536 534.Бати експонатакъде я намери завиждам жестоко.МЕ4ТА

Comment

колега честито много добре си е колата не я съсипвай за трудното въртене на волана може да са виновни лагерите на макферсона аз карам спринт и при мен това беше причината за да монтираш хидравлика се сещаш че трябва рейка помпа ако питаш мен остави си я в оригиналният вид

Comment

Честито, колега! Искрено ти завиждам.
                    Колата е уникална във вида който е, а не в тоя , който искаш да я направиш.
                    Заден спойлер. прагове и лайсни са добра идея, но бне и джанти 16". Освен , ако не я караш без гуми.
                    Сега щше скочат мнозина да ми доказват, че става и с 14", но аз нве знам един , който да е бил доволен от такава намеса. Баланса е много тънък, защото скоростната кутия и диференциалът са едни и същи както за 1.2, така и за 1,7. Разликата е единствено в размера на гумите и джантите. С по-големите просто колата не върви. Имам около 600 000 км с 1.4 мотор, та знам какво говоря. Освен това, по-големите джанти изискват по-мощни спирачки. Ето още една беля.
                    За хидравликата на волана няма еднозначно мнение. С хидравлика е по-комфортно, но с обикновен волан казват, че е по-маневрена.
                    Като цяло колата е уникална в тоя си вид. Виждам , че е и на малко километри.
                    Пипай много внимателно!
                    Лесно ще я пратиш на пластичен хирург, но после ще е трудно да я възстановиш в оригиналния ѝ вид.
                    Успех!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Как се здоби с нея?Разкажи малко за историята на колата.На 40 000км ли е?Празния ход колкото на снимката ли е 600оборота?
                      Гледам че е с три болта на амортесьорите,би трябвало да е имола,но праговете и салона не са?
                      А относно "подобренията"....недей разваля хубавата кола.Така автентична е по–ценна.Особено ако ще я препродаваш.На моята й махнах хидравликата и сега съм с механична рейка,по–добре чувствам сега колата и не е много по–тежък волана.А за 16ки.....моя 1.7л боксер едва върти 15ки а за 1.3л. мотор?Имах като твоя двигател и най–добре беше с 13ки,с 14ки става,но се чувстват по тежки.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Сега щше скочат мнозина да ми доказват, че става и с 14", но аз нве знам един , който да е бил доволен от такава намеса. Баланса е много тънък, защото скоростната кутия и диференциалът са едни и същи както за 1.2, така и за 1,7. Разликата е единствено в размера на гумите и джантите. С по-големите просто колата не върви. Имам около 600 000 км с 1.4 мотор, та знам какво говоря. Освен това, по-големите джанти изискват по-мощни спирачки. Ето още една беля.
                        Не му пълни главата на човека с глупости. Първо на 1.2 и на 1.7 диференциалите на са с еднакво съотношение. Второ по-големите спирачки нищому не са били излишни никога. И няма недоволни, както си посочил, щото са малко тези, които са пробвали различните варианти.

Comment

Относно джантите и 15 става просто питам защото не знам колко цола ще влезнат ,като се замисля найстина 16 ще са й големи.
                          А за хидравликата не е голям проблем и без .
                          Иначе колата е от италия имам познат който ми я докара след като стария собственик я е оставил в шоурум на нисан и взел новия Кашкай
                          Колата не е натоварена с екстри даже нищо няма освен ел.стъкла,но пък състоянието е завидно за това и я взех.

Comment

Страхотен екземпляр!

Поздрави за вкуса и желанието да притежаваш една поляризираща мненията Алфа.

Модификациите, които си и намислил са добри, стига наистина да използваш фабрични спойлер, прагове и джанти от епохата.
                            Всъщност, едни спици на O.Z. отиват на всички коли.

Аз бих се придържал към 15''. 33ката е малка на габарити кола и 16'' ще я повдигнат много.
                            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Да определено ще се придържам към оригинални неща и джанти от онова време и май съм се спрял на джанти 15
                              но трудно се намират или пък на мен не ми харесват.

Comment

Working...
                              X